close

Du kan være kommet til feil nettside til OBO-Bettermann. Du kan skifte til følgende land:

Data protection declaration

Data protection declaration

OBO Bettermann GmbH & Co. KG, Hüingser Ring 52, 58710 Menden (heretter: «vi») er som eier av websiden de www.obo.de ansvarlig for de personlige opplysningene til nettstedets brukere (heretter: «de») i samsvar med forbundsloven for behandling av personopplysninger («BDSG»).

Vi beskytter ditt privatliv og dine private opplysninger. Vi samler inn, behandler og bruker dine personopplysninger i samsvar med innholdet i denne personopplysningsloven og gjeldende tysk lovgivning for personvern, særlig BDSG, samt loven for telemedia («TMG»). I disse forskriftene for personopplysninger er det fastsatt hvilke personlige opplysninger vi samler inn, behandler og bruker. Vi ber deg derfor om å lese følgende utsagn nøye.

 

1. Innsamling av personopplysninger

1.1 Personopplysninger som omfattes av disse bestemmelsene for personopplysninger er spesifikk informasjon om personlige eller faktiske forhold. Dette omfatter særlig ditt navn, din e-postadresse og adresse og ditt telefonnummer.

1.2 Som personopplysninger regnes også informasjon om din bruk av vårt nettsted, som vi samler i samsvar med denne personvernserklæringen. Ved et informativ besøk av nettstedet skjer dette vanligvis ved bruk av loggfiler og informasjonskapsler.

 

2. Bruksområder

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

2.1 For å bearbeide ønsket informasjon eller spørsmål som du retter mot oss f.eks. ved hjelp av vårt kontaktskjema;

2.2 For å kunne sende deg nyhetsbrevet som du har bestilt.

2.3 For å sikre at vårt nettsted presenteres på mest mulig effektiv og interessant måte for deg.

2.4 For å gi deg muligheten til å delta i interaktive tilbud, f.eks. evt. konkurranser, hvis du ønsker;

2.5 For å forhindre evt. misbruk, som f.eks. bevisste angrep på OBO-systemene og for å sikre deres sikkerhet.

 

3. Informasjon om din datamaskinen, informasjonskapsler (cookies) og målretting

3.1 Ved hver tilgang til vårt nettsted samler vi følgende informasjon om din datamaskinen eller annen enhet som du bruker til å få tilgang til våre nettsteder: IP-adressen til din datamaskin eller annen enhet, anmodningen fra nettleseren din, samt tidspunktet for denne forespørselen. I tillegg registreres statusen og mengden data som overføres som en del av denne forespørselen. Vi samler også inn informasjon om produktet og versjonen til nettleseren som brukes og operativsystemet til din datamaskinen. Videre registrerer vi fra hvilket nettsted tilgangen til vår siden ble utført. Med mindre du uttrykkelig har samtykket til oppbevaring av din fulle IP-adresse, blir IP-adressen til datamaskinen din herved bare lagret i kortform i løpet av den tiden du bruker nettstedet og slettes deretter umiddelbart. De resterende opplysningene lagres i en begrenset periode. Vi bruker disse opplysningene til å drive vår hjemmeside, særlig for å konstatere og eliminere feil på nettstedet, til å bestemme utnyttelsen av nettstedet og til å foreta justeringer eller forbedringer.

3.2 Under visse omstendigheter samler vi også inn informasjon om din bruk av vårt nettsted ved hjelp av av såkalte informasjonskapsler (cookies) for nettleseren. Dette er små tekstfiler som blir lagret på din harddisken og lagrer spesifikke innstillinger og opplysninger for utveksling med vårt system via nettleseren din. En informasjonskapsel (cookie) inneholder vanligvis navnet på domenet som informasjonskapsel-dataen har blitt sendt fra og informasjon om informasjonskapselens alder og en alfanumerisk identifikasjon. Informasjonskapsler gjør det mulig for våre systemer å gjenkjenne brukerens enhet og å gjøre eventuelle forhåndsinnstillinger tilgjengelige med en gang. Så snart en bruker åpner plattformen, overføres en informasjonskapsel til harddisken til datamaskinen til den aktuelle brukeren. Informasjonskapsler hjelper oss med å forbedre vårt nettsted og å kunne tilby en tjeneste som er bedre og mer skreddersydd til deg. De gjør det mulig for oss å gjenkjenne din datamaskin når du kommer tilbake til vårt nettsted, og dermed kan vi:

– lagre informasjon om dine foretrukne aktiviteter på nettstedet og ved hjelp av dette å skreddersy vårt nettsted til dine individuelle interesser. Dette inkluderer f.eks. reklame som tilsvarer dine personlige interesser;

– for å akselerere hastigheten for behandlingen av dine forespørsler.

3.3 I informasjonskapslene som vi bruker lagres kun de ovennevnte opplysningene om din bruk av nettstedet. Dette skjer ved hjelp av en tilordning til deg personlig, men gjennom tildelingen av et identifikasjonsnummer til informasjonskapselen («informasjonskapsel-ID»). En sammenslåing av informasjonskapsel-ID-en med ditt navn, din IP-adresse eller med lignende opplysninger, som ville muliggjøre en tilordning av informasjonskapselen til deg, finner ikke sted.

3.4 Dette nettstedet bruker Google Analytics, en tjeneste for webanalyse som leveres av Google Inc. («Google»). Google Analytics bruker såkalte «informasjonskapsler», tekstfiler som lagres på datamaskinen din og som muliggjør en analyse av din bruk av nettstedet. Informasjonen som informasjonskapselen produserer om din bruk av dette nettstedet blir vanligvis overført til en Google-server i USA og lagret der. Ved aktivering av IP-anonymisering på dette nettstedet, vil din IP-adresse imidlertid bli avkortet av Google innenfor medlemsstatene i den europeiske unionen eller andre stater som er er en del av det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Bare i unntakstilfeller vil hele IP-adressen bli overført til en Google-server i USA og forkortet der. På vegne av operatøren til dette nettstedet vil Google benytte denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettstedet, lage rapporter om aktivitetene på nettstedet og levere andre tjenester som er relatert til bruken av nettstedet og internett til nettstedets operatør. IP-adressen din som ble overført av din nettleser i rammen av Google Analytics vil ikke bli slått sammen med andre opplysninger fra Google. Du kan forhindre bruken av informasjonskapsler ved hjelp av tilsvarende innstillinger i programvaren til din nettleser; men vi påpeker imidlertid at du i dette tilfellet eventuelt ikke fullt ut kan bruke alle funksjoner på dette nettstedet. Du kan i tillegg til dette også forhindre Googles registrering av dataene som genereres av informasjonskapselen om din bruk av nettstedet og behandlingen av disse dataene av Google, ved å laste ned og installere en plug-in for nettleseren som er tilgjengelig på følgende lenke (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de).

Du kan forhindre registreringen gjennom Google Analytics ved å klikke på lenken nedenfor. Det plasseres en opt-out informasjonskapsel som forhindrer fremtidig innsamling av dine opplysninger ved besøk av dette nettstedet: Deaktivere Google Analytics.

Ytterligere informasjon om vilkårene for bruk og personvern, se http://www.google.com/analytics/terms/de.html eller under https://www.google.de/intl/de/policies/. Vi gjør oppmerksom på, at Google Analytics på dette nettstedet ble utvidet med «gat._anonymizeIp();» for å sikre en anonym registrering av IP-adresser (såkalt IP-maskering).

Vi bruker Google Analytics inkludert funksjonene til Universal Analytics. Universal Analytics gjør det mulig for oss å analysere aktivitetene på våre nettsteder på tvers av enheter (f.eks. ved tilgang via bærbar PC og senere via et nettbrett). Dette muliggjøres ved hjelp av en pseudonym tildeling av en User-ID til en bruker. En slik tildeling skjer f.eks. når du registrerer deg for en brukskonto eller logger deg inn på brukskontoen din. Men noen personlige data til Google, det vil bli ettersendt . Selv om det med Univeral Analytics blir lagt til ekstra funksjoner til Google Analytics, betyr ikke dette at det er forbundet med en begrensning av tiltak for personvern som IP-maskering eller add-on for nettleseren.

3.5 Før vi setter informasjonskapsler, informerer vi deg om deres bruk på hjemmesiden til vårt nettsted ved hjelp av en visning med teksten:

«Merknad vedrørende bruken av informasjonskapsler: Informasjonskapsel hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet vårt samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler. Mer informasjon om bruken av informasjonskapsler finner du på siden for personvernerklæring.»

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruken og lagringen av informasjonskapsler på din terminal. Du kan også stille inn nettleseren din slik, at lagringen av informasjonskapsler ikke blir akseptert. Vær oppmerksom på at bruken av vårt nettsted i dette tilfellet eventuelt kan være begrenset eller umulig. Hvis du ønsker å bare godta våre egne informasjonskapsler, men ikke informasjonskapslene til våre tjenesteleverandører og samarbeidspartnere, kan du velge innstillingen «Blokkere tredjeparts informasjonskapsler» i nettleseren din.

4. Forsendelse av nyhetsbrev

(1) Med nyhetsbrevet informerer vi deg om våre tjenester.

(2) Hvis du ønsker å motta nyhetsbrevet , trenger vi din e-postadresse og informasjon som tillater oss å bekrefte at du er eieren av e-postadressen eller at eieren er inneforstått med å motta nyhetsbrevet. Ytterligere data blir ikke samlet inn. Disse opplysningene brukes kun for å sende nyhetsbrev og blir utlevert til tredjepart.

(3) Ved å registrere deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du i at vi lagrer din IP-adresse og datoen for registrering. Denne lagringen brukes kun som bevis i tilfelle en tredjepart misbruker en e-postadresse og melder seg på nyhetsbrevet uten den berettigedes kjennskap.

(4) Du kan til enhver tid trekke tilbake din tillatelse til å lagre opplysningene og e-postadressen, samt dens bruk for å sende nyhetsbrev. Tilbakekallelsen kan gjøres via en lenke i selve nyhetsbrevet eller ved å sende en melding til følgende e-postadresse digital@obo.de.

 

5. Kontaktskjema

(1) Ved å bruke kontaktskjemaet, samtykker du i at opplysningene som er gitt for kontakt og kartlegging for eventuelle spørsmål lagres permanent.

(2) Du kan til enhver tid tilbakekalle ditt samtykke med fremtidig virkning, ved å sende en e-post til digital@obo.de.

 

6. Datasikkerhet

All informasjon som du oppgir til oss, blir lagret på servere innen den europeiske unionen. Dessverre er overføring av informasjon via internettet ikke helt sikkert, og vi kan derfor ikke garantere sikkerheten for opplysningene som overføres over internett til våre nettsteder. Vi sikrer imidlertid vårt nettsted og andre systemer ved hjelp av tekniske og organisatoriske tiltak mot tap, ødeleggelse, tilgang, endring eller distribusjon av dine opplysninger fra uautoriserte personer. Spesielt dine personlige opplysninger overføres kryptert hos oss. Vi bruker til dette kodesystemet SSL (Secure Socket Layer) eller TLS (Transport Layer Security).

 

7. Distribusjon av dine personopplysninger

(1) Vi gir ikke dine personopplysninger videre til tredjepart med mindre du har samtykket til overføringen av opplysningene eller vi er grunnet lovmessige bestemmelser og/eller offisielle eller rettslige ordre autorisert eller forpliktet til en dataoverføring. Herved kan det spesielt dreie seg om utveksling av informasjon for rettshåndhevelse, sikkerhet eller for å håndheve immaterielle rettigheter.

(2) For forsendelse av nødvendig informasjon, kan det være at vi formidler dine opplysninger videre til en databehandler. Vi velger databehandlere nøye og forplikter disse kontraktsmessig til å overholde de nødvendige tekniske og organisatoriske tiltakene iht. § 9 BDSG.

 

8. Personvern og tredjeparts nettsteder og sosiale medier

(1) Nettstedet kan inneholde lenker til og fra tredjeparts nettsteder. Hvis du følger en lenke til en av disse nettstedene, vær oppmerksom på at vi ikke kan påta oss ansvar for tredjeparts innhold eller vilkår for personvern. Vennligst sørg for å forsikre deg om de gjeldende vilkårene for personvern før du overfører personopplysninger til disse nettstedene.

(2) Vårt nettsted inneholder lenker og ingen plug-ins til de følgende sosiale nettverkene: Facebook, Twitter, Youtube, Xing og Linkedin, Google Plus. Med hensyn til bruken av disse nettverkene må deres bestemmelser for personvern tas hensyn til.

 

9. Endring av disse bestemmelsene for personopplysninger

Vi forbeholder oss retten til å endre disse bestemmelsene for personopplysninger når som helst med virkning for fremtiden. En nåværende versjon er tilgjengelig på nettstedet. Vennligst oppsøk nettstedet jevnlig og informere deg om de gjeldende bestemmelsene for personopplysninger.

 

10. Dine rettigheter og kontakt

Du kan se dine personopplysninger til enhver tid gratis og evt. deres rettelse og/eller sletting og/eller blokkering. For dette formålet, og/eller for å få mer informasjon om dette, kan du ta kontakt med oss via digital@obo.de. Hvis du har spørsmål, kommentarer eller forespørsler angående innsamling, bearbeiding og bruk av dine personopplysninger hos oss, ta vennligst også kontakt med oss via den angitte e-postadressen. I tillegg er vi også tilgjengelige med følgende kontaktdetaljer:

OBO BETTERMANN GmbH & Co. KG
Hüingser Ring 52
D-58710 Menden
Telefon: 0049-2373-89-0
Telefaks: 0049-2373-89-238